Легендата на Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид Дейвид Бекъм загуби шофьорската си книжка.

След като е засечен да шофира, докато говори по телефона, той трябва се прости с документа за срок от шест месеца, съобщават британските медии.

Инцидентът се случва през ноември в Лондон. Бившият футболист е забелязан от пешеходец да кара автомобила си марка Bentley, докато в същото време разговаря по телефона.

Според прокурора по делото, той е заснет от очевидеца. Мъжът посочва, че Бекъм е карал с ниска скорост, но въпреки това е използвал телефон по време на шофиране, което е забранено от законите в Обединеното кралство.

Вчера футболистът призна вината си пред съда в британската столица и беше осъден. 

Той има и предишно нарушение - за шофиране с превишена скорост, заради което са му дадени шест наказателни точки. Толкова получава и заради последното си прегрешение. 

При 12 наказателни точки се отнема шофьорската книжка, припомнят още британските медии. Той ще трябва да плати и глоба от 750 паунда, посочва BBC.

Футболистът имаше проблеми със закона и през 1999 г., когато се опита да избяга от папараци и го грозеше забрана за шофиране за срок от осем месеца. Тогава обаче съдът отсъди в негова полза.