Един от най-тихите банкови обири в историята беше извършен в Антверпен. Бандитите се промъкнали през два тунела в канализацията и задигнали ценности от сейфовете в трезора.

Обирът е станал вчера следобед и нито един клиент или служител на банковия клон не е успял да разбере за случката.

По данни на белгийската полиция, няколко сейфа са отворени, но още не се знае стойността на откраднатото. Тунелът, през който се промъкнали крадците, започва от мазето на жилищна сграда - на стотина метра през една улица от банката.

Сигналът до полицията е подаден от охранителната фирма в неделя в 01:34 ч. следобед. Пристигналите полицаи установили, че вратата на трезора не е отваряна и помислили, че се касае за фалшив сигнал.

Тъй като алармата продължавала да работи, полицаите отворили трезора и открили опразнените сейфове и отвор в пода на подземния трезор. В изследването на тунела са участвали и пожарникари.
 
Прокопаните тунели са два - единият тунел е от мазето на близката сграда до канализацията, а вторият - от канализацията до трезора на банката, пише Франс прес.

Минаването през отходната тръба - с диаметър около метър - е изключително опасно, тъй като всеки момент може да се напълни с вода или с вредни изпарения.