Сватбата на Меган и Хари мина като по конец. Булката и младоженеца бяха елегантни и красиви. Така изглеждаха и гостите, които бяха специално подбрани. Изненадващото е обаче, че сред тях бяха и две бивши приятелки на младоженеца – Челси Дейви и Кресида Бонас. 

И въпреки, че да поканиш старата си изгора на сватбата си не е най-традиционното нещо, за Хари това решение не е чак толкова странно. 

Появата на двете симпатични блондинки предизвика вълна от закачки в интернет. А социалните мрежи изригнаха с коментари по случая - техни снимки и колажи от сватбената церемония бяха надписани с надписи от сорта "Това трябваше да бъда аз". Дейви стана обект на шеги заради странното си изражение по време на брачната клетва на Хари и Меган. 

Романсът на Хари и Челси продължи няколко години и беше по времето, когато принцът беше в средата на 20-те си години. Историята им беше драматична, с върхове и спадове, събирания и раздели. Последният им опит да се съберат беше през 2011-а година, пише Нова тв. 

През следващата година Хари започна да се среща с Кресида. Те бяха заедно 2 години и се разделиха през 2014-а.

Говори се, че и в двата случая причина за раздялата е било огромното медийно внимание.

„Кресида е много мил и земен човек. Изобщо не говореше за Хари. Тя не е такъв човек”, споделя пред People неин състудент от Консерваторията за музика и танц „Тринити Лабан”.

След раздялата си с двете, Хари запазва добри отношения с тях. Достатъчно ли са близки обаче, за да ги покани на сватбата си?

Истината е, че младият принц се движи в едни и същи социални кръгове с тях. Бонас е близка приятелка с неговата братовчедка – принцеса Южени. А през март 2015-а и юни 2016-а Хари беше забелязан в публиката на участия на Кресида.

Що се отнася до Дейви, през юни 2016-а, едва няколко седмици преди Хари да срещне Меган, тя заяви в интервю, че двамата с принца още комуникират.

„Смятам, че винаги ще бъдем добри приятели”, сподели тя за The Sunday Times.

Всъщност на сватбата си Хари следва примера на семейството си. На сватбата си с Кейт Мидълтън през 2011-а Уилям покани 5 от своите бивши приятелки – Джесика Крейг, Роуз Фаркухар, Оливия Хънт, Арабела Мъсгрейв и Изабела Анструтер-Гуг-Калторп.  

Ако се върнем още по-назад на сватбата си с Даяна техният баща Чарлз покани Камила Паркър-Боулс, понастоящем негова съпруга. Там беше и друга негова бивша приятелка – лейди Сара Спенсър, която всъщност бе на сватбата, защото… беше сестрата на булката.