Властите на американския щат Калифорния съобщиха, че въоръженият нападател, който взе за заложници трима служители на дом за ветерани в град Йонтвил, уби ги, а после се самоуби, е на 36 години и е бивш американски военен, който е бил на мисия в Афганистан, предаде Асошиейтед прес.

Той бе идентифициран като Алберт Уонг. Тримата служители на дома, които той уби, са жени, идентифицирани като 42-годишната Дженифър Голик, 48-годишната Кристин Льобер и 29-годишната Дженифър Гонсалес. Льобер е била директорка на програма за работа с ветерани. Останалите две жени са били съветнички по програмата. Пациентите, лекувани по програмата, са страдали от постравматичен стрес, след като са били на мисии в Ирак и Афганистан.
 
Нападателят Уонг е бил военен в периода май 2010 г. - август 2013 г. Той е бил на мисия в Афганистан в продължение на една година. Уонг е получил четири медала за военни заслуги. Според властите нападателят е бил пациент на програмата за лекуване на постравматичен стрес, провеждана в дома за ветерани.