Бил Гейтс, който преди време беше най-богатият човек в света, е отпразнувал рождения си ден в компанията на основателя на Amazon Джеф Безос, на частно парти в заливче близо до Турския курортен град Бодрум, информира Insider, позовавайки се на местни медии.

Основателят на Microsoft, чието лично състояние се оценява на 136 млрд. долара, е отпразнувал в сряда 66-ия си рожден ден с Безос и 50 други гости на плажа Sea Me във Фетие, информира турския ежедневник Daily Sabah.

Гостите са били транспортирани с хеликоптер от мегаяхтата Lana до уединеното и живописно заливче. Гейтс в момента е наел яхтата на цена от 1.8 млн. евро на седмица, според информация в местните медии.

Гейтс е на почивка по турското крайбрежие и е посетил популярната туристическа дестинация Бодрум през миналата седмица.

Празненството за неговия рожден ден е продължило около четири часа, според Daily Sabah. В менюто са били включени местни морски дарове, суши и пица, както и много шампанско. На служителите не е било разрешено да използват телефоните си.

Безос се е върнал с частен хеликоптер на своята яхта, която е в близост до град Гьокова. "Летящата лисица," за която се смята, че е собственост на бившия главен изпълнителен директор на Amazon, е забелязана преди това в Турция през 2019 г., информира Insider.