Днес на 76 години почина скандалният американски футболист О Джей Симпсън. Той е една от първите суперзвезди в американския футбол, а след края на кариерата си става актьор и участва в няколко филма. 

Симпсън обаче ще бъде запомнен най-вече с проблемите си със закона. Той е обвинен в убийството на своята бивша съпруга Никол Браун-Симпсън и нейния приятел Роналд Голдман на 12 юни 1994г. Никол и Симпсън се развеждат през 1992г. 

Въпреки, че е основният заподозрян и има сериозен мотив за убийството им той е оправдан в т.нар. "Делото на века". 

Делото предизвиква сериозен медиен интерес и е едно от първите дела предавано на живо по телевизията постоянно. То започва на 24 януари 1995г. и завършва на 3 октомври 1995г. 

Един от адвокатите на Симпсън е бащата на сестрите Кардашиян - Робърт. Той е добър приятел на футболиста и успява да го спаси от затвора с доста важни ходове. Робърт Кардашиян умира от рак през 2003г., а няколко години по-късно неговите деца Ким, Клоу и Кортни стават риалити знаменитости. 

Симпсън не влиза в затвора и е оправдан, но през 2007г. участва в обир и осъден на 33 години затвор, от които излежава 9 и е освободен предсрочно. 

За мнозина именно Симспъс е убиецът, а според други теории той е поръчал убийството, но не е бил физическия извършител. 

Така или иначе истината никога не излиза наяве и няма осъден за двойното убийство шокирало Лос Анджелис през 1994г. 

Случаят със Симпсън е екранизиран на няколко пъти във филми и сериали, а най-известният от тях е поредицата от сериалите на Американска криминална история. В ролята на Симпсън влиза Куба Гудинг Джуниър, а на Кардашиян - Дейвид Шуимър. 

Робърт Кардашиян с децата си

Почина скандалният футболист О Джей Симпсън, обвинен в убийството на съпругата сиСимсън е оневинен в „Делото на века", но след това отново попада в затвора