Бившият прочут американски футболист О Джей Симпсън е починал на 76-годишна възраст, съобщиха негови близки в социалните мрежи.

"На 10 април нашият баща, Орентал Джеймс Симпсън, отстъпи в битката си с рака. Той издъхна, заобиколен от своите деца и внуци", заяви семейството му в изявление, публикувано в X.

О Джей е една от най-големите звезди в американския футбол. След края на кариерата си той се пусна в няколко филма и стана актьор, като най-успешното му участие бе в пародиите "Голо оръжие".

През 1994 година той бе обвинен в убийството на Никол Браун Симпсън и Рон Голдмън. Бе обявен за невинен поради липса на доказателства. След това в гражданско дело бе осъден да плати 33,5 милиона долара на близките на загиналите, включително и собствените си деца. Делото имаше широк медиен интерес и стана известно като „Делото на века“.

През 2007 година той и негови приятели нахлуха в хотелска стая, за да приберат според тях негови вещи. Той бе осъден на 33 години за въоръжен грабеж. Излежа 9 и получи помилване за добро поведение преди 2 месеца.