Ски курортите в Босна и Херцеговина вече започнаха да примат туристи.  Днес ски сезонът в Яхорина край Сараево бе открит, след като ски пистата Полице бе снабдена със система за изкуствен сняг. Полице ще бъде достъпна за скиори денонощно, а останалите писти ще бъдат пускани в действие постепенно, в зависимост от валежите от сняг.

Туроператорите в страната се надяват на успешен сезон на фона на колебаеща се Европа, където все още има много въпросителни относно предстоящата зима. Много страни реагираха остро на призива на немския канцлер Ангела Меркел за затваряне на всички европейски ски курорти тази година. Въпреки това, обаче все още няма конкретни дати за отваряне и категорично решение. 

"Ски центровете във Франция съобщиха, че ще останат затворени. За пръв път хора, които обикновено ходят на ски във Франция, Италия, Австрия, сега правят резервации в Яхорина, и то не малък брой. Според информацията, която имаме, резервациите за тази година са повече от миналата", каза за Хина говорителката на Олимпийски център Яхорина Саня Черемиджич.

Компанията смята, че "корона гаранциите", които те предлагат, ще им помогнат да запълнят целия си капацитет. Това означава, че в случай на затваряне на граници или заболяване на гостите от Ковид-19 компанията ще запази резервацията им за сезон 2021/2022 г. или ще им възстанови 80 процента от платените суми.