Тъжна вест долетя от Испания в дупнишкото с. Бистрица, при трудова злополука е загинала уважаваната в селото 56-г. Райна Дагъчева. Тя и семейството й живеят и работят от близо 20 г. в Испания. При нея и съпруга й са двете им деца и внуците, съобщава struma.bg

Злощастният инцидент се е случил преди два дни, но вестта за смъртта й се разнесе вчера в селото. Семейството на Дагъчева ще я кремира и урната с тленните й останки ще бъде погребана в гробищата на Бистрица.

Около 10 000 евро щяло да струва тялото й да бъде транспортирано със самолет до България, което е непосилно за близките й.

Дагъчева е паднала жестоко на главата в опит да се предпази от бетонобъркачка, която работела в момента. Травмата била тежка и в болницата лекарите не успели да я спасят.

Преди трагичния инцидент тя споделила, че ще поработят още някоя и друга година със съпруга й и ще се върнат в Бистрица да заживеят спокойно. Райна Дагъчева е една от първите жени в селото, които се захващат с бизнес в зората на демокрацията. Отвори сладкарница в селото, като сама приготвяше вкусните торти и пасти. След като затвори сладкарницата, заедно със сина си отвори сергия за зеленчуци на кооперативния пазар в Дупница.

Като разбра, че не може да изкара кой знае какви пари от това начинание, тя, съпругът й и синът й заминаха в Испания и там се установиха да живеят и работят.