Екшън актьорът Арнолд Шварценегер се обяви в подкрепа на Грета Тунберг. Той се погрижи да й осигури електрическа кола "Тесла", за да й помогне по-лесно да разпространява посланията си по света, съобщиха редица световни медии.

Това стана след като шведската ученичка заяви, че има затруднение в придвижването си из САЩ и Канада без осигурен автомобил. Шварценегер решил да й подари максимално зелен електромобил, който няма да замърсява природата по време на нейното турне.

Бившият губернатор на Калифорния сподели, че е пленен от Тунберг и решителността й за действие. Самият той е активен природозащитник. 

Шварценегер и 16-годишното момиче се запознали преди няколко месеца в Австрия, преди тя да добие толкова скандална популярност. Гневната реч на Тунберг по време на срещата на ООН в Ню Йорк, на която бяха обсъдени проблемите с промените на климата, предизвика противоречиви реакции. Някои бързо започнаха да симпатизират на ученичката, други пък заявиха, че това е политическа манипулация, а тя е просто марионетка.

Шведски психиатър: Култът към Грета е лудост, ако кажеш нещо тук срещу нея – ще те заклеймятНе знам защо хората се вслушват в едно 16-годишно дете, а не в учените, каза Давид Еберхард

"Семейство Симпсън" предсказал и появата на природозащитничката Грета ТунбергЛиса Симпсън е едно от главните действащи лица в анимационния сериал