37-годишен български гражданин e осъден на 2 години затвор от съдия от Върховния съд на Бермудските острови опит да обере банкомати, пише Jamaica Observer.

Данаил Дамов също така е осъден и на шест месеца за увреждане на банкомати четири месеца за повреждане на друг. Прокурорът Алън Ричардс заяви, че Дамов е дошъл в Бермуда като посетител от България, за да извърши "сложно престъпно дело", което изисква "разбиране и решителност", пише 24 часа.

Според Ричардс, престъпленията обхващат "значителен" период от време и включват две отделни посещения на острова за "цел на измама".

Съдът е установил, че Дамов пристига в страната през септември 2016 г. и е хванат била заловен от охранителните камери как рови в банкомат с друг човек.

Банкоматът е бил проверен и в четеца на картите са открити две малки пробивни отвори.

Паричните средства са били изтеглени по-късно в Доминиканската република.

Дамов се завърнал в Бермуда на 10 октомври 2017 г. и три дни по-късно в банкомат на "Пайт Плаза" е открито устройство за изписване.

На банката е струвало 535 щатски долара, за да поправи банкоматите и да замени тестовата карта, както и още 1000, за да замени картите на клиентите. Дамов, представляван от адвокат Ричард Хорсман, се е признал за виновен по трите престъпления на 13 април 2018 г.

Той се е извинил на съда в петък и заявил, че е направил "голяма грешка" и е "дълбоко съжалява".

Той добави, че е прекарал последните шест месеца в ареста и че никога няма да "направи това отново".

Съдията Чарлз Ета Симънс заяви, че има очевидно планиране на престъпленията, които също изискват сложно оборудване.