Жена загина, а мъж е сериозно ранен, след като актьорът Алек Болдуин стреля с реквизитен пистолет по снимачна площадка в Ню Мексико. Полицията в американския щат съобщи, че Болдуин е стрелял по време на снимките уестърна "Rust". Жената е откарана в болница, но е починала от раните си, а мъжът е в болница. Говорител на Болдуин коментира пред агенция АП, че инцидентът е включвал неправилно стрелба на реквизитен пистолет с халосни патрони.

Жертвата е Халина Хътчинс, на 42 години, която е работила като директор на фотографията. Мъжът, който се лекува, е Джоел Соуза, 48-годишен, режисьор на филма. Полицията все още разследва инцидента и не са повдигнати обвинения. В изявление пред АФП, говорител на шерифа на Санта Фе каза, че Болдуин е разговарял с детективи.

„Той влезе доброволно и напусна сградата, след като приключи интервютата си“, каза говорителят.

Според личния й уебсайт Хътчинс е от Украйна и е израснала в съветска военна база в Арктическия кръг. Тя учи журналистика в Киев и кино в Лос Анджелис и беше обявена за „изгряваща звезда“ от списание American Cinematgrapher през 2019 г.

Тя е била директор на фотографията на екшън филма Archenemy от 2020 г., режисиран от Адам Египет Мортимър.

"Толкова съм тъжен, че загубих Халина. И толкова вбесен, че това може да се случи на снимачната площадка", каза  Мортимер в туит.