Десетки работници се състезават с времето, за да се опитат да спасят 2-годишно момче, хванато в капан от повече от 72 часа в 26-метров кладенец в Южна Индия, съобщава АФП.

Момчето е паднало в кладенеца с диаметър 30 сантиметра в петък следобед, докато играело в близост до дома си в квартал Тиручирапали в щата Тамил Наду.

За кратко била използвана термична камера за наблюдение на телесната температура на детето, докато кислородът бе подаван през тръба. Малкото дете Суджит Уилсън беше в безсъзнание, но дишаше до неделя сутринта, но оттогава спасителите не успяват да проверят състоянието му.

Властите съобщиха, че детето първоначално се е вклинило на около 9 метра, преди да се подхлъзне към дъното в изправено положение.

„Това е надпревара с времето“, каза Джавахарлал Неру, старши окръжен офицер на мястото. Работниците са използвали нефтен дренаж, за да изкопаят дупка, успоредна на кладенеца, но платформата се разпадна на около десет метра заради скалистата земя.

Опитите да се използват роботизирани устройства за спускане на въжета, за да се прикрепят към китката на момчето, се провалиха в събота.