Трудолюбие, целеустременост и щипка късмет – това е формулата на успеха във всяко начинание. Как да привлечем фортуна на своя страна? Като заимстваме тайните на победата от вече успелите хора.

Днес ще споделим с вас 10 „звездни“ суеверия, които носят успех.

Майкъл Джордан
„Късметлийските“ шорти са стар, но не много надежден трик. Джордан обичал да се презастрахова – не бива да се рискува победата, нали? Преди игра легендарният баскетболист обличал два броя от „късметлийското си“ долно бельо с лейбъла на своя отбор, пише Profit.bg.

Коко Шанел
Веднъж законодателката в модата бе заподозряна, че късметлийското й число е 5. Оттогава в дома на Коко се появил кристален полилей от фигури, оформени като тази цифра. След това дизайнерът насрочва представянето на своите колекции на 5 май – петия месец от годината. Петица има и в името на прочутия парфюм Chanel №5.

Пабло Пикасо
Испанският художник-кубист никога не изхвърлял стари дрехи, коса или изрязаните си нокти. Той смятал, че това ще доведе до загуба на „същността“ му. Страховито е да си представим къде и как художникът ги е съхранявал.

Кейт Бланшет
Какво ли не можеш да откриеш в дамска чанта! Кейт Бланшет винаги носи в своята елфски уши. Става дума за детайл от костюма й във филма „Властелинът на пръстените“. Актрисата е убедена, че ушите й носят късмет.

Лейди Гага
Ако вярваме на думите на Гага, звездата никога не прави секс с хора, които не обича. Според нея тази физическа връзка разрушава енергийното ниво, което е вредно за кариерата й.

Серина Уилямс
Преди мач тенисистката изпълнява определен ритуал – носи на корта своите джапанки за под душа, по определен начин завързва връзките на обувките си и не сменя чорапите си до края.

Салвадор Дали
В джоба на панталоните на ексцентричния художник винаги е имало парченце от испанско дърво. Дали смятал, че то го пази от зли духове.

Елена Исинбаева
Неведнъж камерите са улавяли спортистката преди скок – тя прави нещо странно. Затваря очи и шепти заклинания.  

Меган Фокс
Меган има аерофобия. По време на полет актрисата я спасяват песните на Бритни Спиърс. Звездата смята, че творчеството на певицата ще я предпази от смърт.

Джеймс Макавой
Всеки първи ден на месеца Макавой излиза на улицата и назовава първия срещнат човек „бял заек“. Така привлича късмета на своя страна. Практиката му е предадена от неговата баба. А бабите никога не дават незначителни съвети.