САЩ постави нов черен рекорд - по брой на хоспитализирани пациенти с коронавирус. Към момента в страната са потвърдени повече от 10 милиона случая, а 239 732 са починали. Само от началото на ноември се съобщава за над милион нови случая. 

Данните от последните 24 часа сочат, че повече от 61 964 души са настанени в болница с Ковид-19. Експерти предупреждават, че здравните заведения в страната скоро може и да се претоварят. В Айдахо и Мисури вече се връщат пациенти от болниците, защото няма достатъчно легла за всички.

През последните 10 дни САЩ регистрира по повече от 100 000 нови случая. Прогнозите са, че втората вълна може да се окаже по-яростна и от първата. 

Черни рекорди отбелязаха и няколко щата. Вчера Тексас стана първият, съобщил за повече от 1 000 000 случая от началото на пандемията. Случаите там са повече от тези в Италия. В същия ден в най-населения щат бяха регистрирани 10 800 нови заразени. 

Тревожна е статистиката на други места, като Илиноис, Уинсконсин, Минесота, Калифорния и Флорида. 

Междувременно местните власти налагат нови карантинни мерки. В Уинсконсин и Минесота е въведена двуседмична карантина. В Минесота баровете и ресторантите не могат да работят след 22:00 часа.

Снимка: GETTY IMAGES