Доналд Тръмп искал да издигне дъщеря си Иванка Тръмп като кандидат за вицепрезидент по време на изборите през 2016 г.Това съобщава в своя публикация „Вашингтон пост“, позовавайки се на сведения от книга на приближения до президента Рик Гейтс, която все още не е излязла от печат. 
 
Според изданието Тръмп бил толкова ентусиазиран, че екипът му трябвало два пъти да се опита да го разубеди. Самата Иванка заявила, че идеята съвсем не е добра. В крайна сметка, баща ѝ избрал Майк Пенс, когото първоначално отхвърлил като опция. 

Щерката на президента е една от видните политически финури в кабинета му, а в момента енергично ръководи предизборната му кампания. По време на един от митингите преди месец самият президент изтъкна, че тя би била много по-добър кандидат от Камала Харис, като нарече последната некомпетентна. 

"Искам да видя и първата жена президент, но не искам да виждам жена президент да влиза в тази позиция по начина, по който тя би го направила. Тя е некомпетентна. Всички казват, че искат Иванка. Не ги обвинявам.", каза в Ню Хемпшир.