Все повече студенти във Великобритания се насочват към професиите с платена любов, съобщава Sky News, позовавайки се на последни изследвания на Save The Student показва. Според данните през 2019 г. едва 6% от следващите висше образование са демонстрирали готовност да се издържат със секс, докато година по-късно цели 10 на 100 от анкетираните заявяват подобни намерения.

Предпоага се, че основната причина за промяната е повишената безработица на „Острова“, особено сред младото поколение, на което му липсват опит и квалификация. Друга страна на проблема е, че хората, които разчитат на финансова подкрепа от близките си, не могат да очакват обичайната помощ, тъй като доходите на домакинствата също са засегнати от продължилата изолация.

Проституцията е само един от отговорите на този въпрос, като тази професия е предпочитана от младежите, които до известна степен държат на анонимността, информира Канал 3. Порно индустрията предлага други възможности, като в Европа тя е най-развита в Чехия, Полша и именно Великобритания.

Друго изследване показва още нещо любопитно - 7% от студентите са потвърдили, че вече припечелват от секс. 77 на 100 от тях са жени, 22 процента са мъже, а около 1% са отказали да отговорят на въпрос за пола си.