Италианският регион Ломбардия, който отново е доста засегнат от втората вълна на коронавируса, въведе нови мерки против вируса, съобщават италианските медии.  

Всички барове и ресторанти ще бъдат с нови работни времена и ще затварят врати в полунощ. Спират се аматьорските спортни прояви. 

След 18:00ч. баровете няма да могат да сервират на клиенти, седнали на маса. Продажбата на алкохол за вкъщи също е забранена след 18:00ч. Не се позволява и ядене и пиене на площади, улици и градинки. Разрешен е достъпът на храна за вкъщи след този час.

"Тези мерки са в сила до 6 ноември. Силите на реда ще следят за тяхното спазване", поясни кметът на Милано Ренато Саконе. В училищата ще има редуване на дистанционно и присъствено обучение.

Забраняват се и посещенията в старческите домове, освен ако няма специално разрешително за това, издадено от лекаря на дома.

В Ломбардия се появиха първите случаи на коронавирус в Европа през февруари, а регионът беше един от най-тежко засегнатите след първата вълна на вируса.