Рекорден скок на заразените с COVID-19 отбелязаха няколко страни през последното денонощие. Това са Гърция, Индия и Великобритания. 

В южната ни съседка Гърция броят на инфектираните със заразена лица удря рекорд 262 души, достигайки общо 6177, съобщават от гръцкото министерство на здравеопазването.

22 случаите, които са установени на гранично-пропусквателните пунктове на влизане в страната. Починали за изминалата нощ са двама души, с което общият брой на смъртните случаи от коронавирус от началото на пандемията достигна 216 души. 

Осемдесет и пет от новите случаи са регистрирани в Солун, а 66 - в Атина. 

Индия също постави рекорд при новите случаи на коронавирус с 66 999 заразени в последното денонощие. С това заразените в страната от началото на пандемията стават близо 2,4 милиона. Броят на починалите от COVID-19, пък надхвърли 47 000.

Във Великобритания картинката също не е розова, тъй като за втори пореден ден са регистрирани над 1000 нови положителни проби за коронавирус.

В Обединеното кралство общо 46 706 души са починали от усложнения, свързани със заразата, като смъртните случаи се увеличиха със 77 в последния ден.