Жителите на най-известния италиански адриатически курорт – Римини, са в шок от брутално нападение над двойка полски туристи, които са пребити и ограбени, а жената – многократно изнасилена.

Нощта на петък срещу събота. Двойка поляци се разхождат по плажа на популярния курорт – съвсем обичайна гледка в лятната августовска вечер. Изведнъж туристите биват нападнати от четирима мъже. Непознатите пребиват до безсъзнание 26-годишния турист. След това се редуват да изнасилват в присъствието му неговата приятелка, също на 26 години. Ограбват ги и ги изоставят на плажа. Момичето успява да се добере до близката улица и да поиска помощ от... проститутка.

След инцидента двойката е настанена в болница, където все още се опитва да преодолее физическите и психическите травми.

Нападатели все още се издирват. Според описанието те говорели недобър английски и били с по-тъмна кожа. По предварителни данни, заподозрените произхождат от Северна Африка. Предполага се, че същата група е атакувала и транссексуална жена от перуански произход същата нощ. И тя е била изнасилена и захвърлена в храстите.

Жителите на Римини са потресени от агресията. Кметът Андреа Няси съобщи, че общината ще се конституира като гражданска страна по делото срещу четиримата нападатели, когато бъдат заловени, и ще настоява за максимална присъда за тях. Той каза пред италианските медии, че Римини изразява цялата си подкрепа за пострадалите в нападенията.