Безсънна нощ за жителите на най-пострадалите от катастрофалните наводнения в Гърция райони. Равносметката е 15 загинали, 18 души в болница, а 8 са обявени за изчезнали. Има унищожена инфраструктура, а материалните щети са огромни.

Спасителните операции продължават. Най-тежко са пострадали градовете Мандра, Неа Парамос и Мегара, западно от Атина. Остров Сими в Егейско море е в бедствено положение. Нивото на водата там е достигнало 3 метра. Стотици тонове  кал са унищожили домове, магазини и земеделски насаждения, предаде Нова.

Участъци от три магистрали са непроходими, адвижението се отклонява.

В района на Мандра са затворени следните пътни участъци:

- при втория километър от стария национален път Елевсина – Тива в района на Агиос Сотирас, община Мандра - и в двете платна;

- при 15-ия километър от стария национален път Аспропирго, платното в посока Коринт;

- при 21–я километър /пътен възел Парадисо-Елевсина/, в посока Коринт;

- при 24–я километър /пътен възел Мандрас/, платното в посока Атина.

Трафикът по тези отсечки точки се отклонява по новия национален път. В района има подкрепления от пожарната и бреговата охрана за разчистване на пътищата и изпомпване на водите. Извънредни мерки обявиха от община Атина, тъй като и днес се очаква лошо време. Затворени са училищата в община Атика.

Прогнозите на синоптиците са лошото време да се задържи до 19 ноември. До тази сутрин в посолството на България в Атина няма постъпили сигнали за пострадали българи. Община Атина обяви телефон за извънредни ситуации, на който могат да се обаждат гражданите в нужда. Той е 1595 и се избира само от Гърция.

При нужда, българските граждани могат да се свържат с посолството на дежурния телефон за спешни случаи: +30 6937 096 220.