Българин беше осъден на 10 години затвор в Гърция за трафик на хора и изнасилване. Подсъдимият беше признат за виновен за това, че държал българка като робиня, системно я пребивал и изнасилвал. Присъстващите в съдебната зала посрещнаха присъдата с ръкопляскания, предаде БНР.

Всички опити на подсъдимия да представи деянието като недоразумение бяха отхвърлени от съда.

Прокуратурата доказа вината на българина за това, че е държал като робиня 26-годишна българка и системно е оказвал насилие върху нея.

Потърпевшата каза в съда, че подсъдимият й обещал работа в Гърция. След пристигането й я заключва в контейнер в близост до град Килкис с позволение само наблизо да работи през деня селскостопанска работа, като й е вземал и парите.

Показания дадоха и клошари, които са живеели в близост до контейнера затвор. Всяка вечер българката е била бита и изнасилвана от подсъдимия.

Драмата продължава три месеца, след което жената е успяла да избяга до полицейския участък. След показанията й българинът е задържан.

За да намали присъдата, подсъдимият се призна за виновен по престъпление за трафик на хора и изнасилване, но каза, че не знаел, че това е престъпление.

Мъжът получи максимална присъда от 10 години затвор и парична глоба от 12 хиляди евро.