Спецполицаи арестуваха ръководителя на Специалната прокуратура на Северна Македония Катица Янева. Малко след 14.00 часа тя бе изведена от дома й. Арестът е извършен по искане на прокуратурата на страната. Преди това полицаите извършиха обиск на дома на Катица Янева в скопския квартал “Козле”. Разследващите ще извършат обиск и в офисите на Катица Янева и след това ще бъде изправена пред съдия. Вчера тя даде и първите си показания по аферата “Рекет”.

По-късно през деня се очаква и извънредна пресконференция на главния прокурор на страната Любомир Йовевски, заедно в прокурорката Лиляна Спасовска и ръководителят на Прокуратурата за борба срещу организираната престъпност Вилма Русковска.

В средата на месец юли стана ясно, че македонският олигарх Орце Камчев, който е разследван за пране на пари, злоупотреба с власт и участие в организирана престъпна група е бил рекетиран от двама души Боян Йовановски – Боки 13 и Зоран Милевски – Зоки Кичеец. Те са му поискали 8 млн. евро, за да спре разследването срещу него. Камчев е дал 1.5 млн. евро в брой на двамата. Йовановски и Милевски, в разпространени аудио записи твърдят, че ще уредят въпроса на Камчев с помощта на Катица Янева. Йордан /Орце/ Камчев беше предложен за почетен консул на страната ни миналата година, но властите в Скопие не подкрепиха тази идея.