Грим тенденциите за есен/зима 2017 са напълно противоположни от актуалния през топлите месеци, така наречен, "без грим". За него ни разказва Вержиния Ганчева, която се занимава професионално с грим от 2014 година, когато става част от екипа на Inglot Cosmetics Пловдив, изпълнявайки длъжностите Консултант и Гримьор. В момента разполага със собствено грим-студио/ателие, където посреща клиентите си. Специализира предимно в сферата на бюти-грима - сватби, абитуриентски балове, специални поводи, фотосесии, но се увлича и от по-артистичните гримове. 

 

 Като специалист Вержиния споделя, че тази година акцентите падат върху неоновите цветове по целия клепач, в съчетание с ярка неонова очна линия и опушен грим. Ако искате нещо различно, пробвайте сенки в цвят копър.

 

Водещ в очите е "опушеният ефект", монохромен грим и дългите мигли. 

 Устните си можете да подчертаете с червило цвят боровинка, металически отблясъци във всички нюанси или брокат. Те трябва да изглеждат изцяло естествени или в топло червени и тъмни тонове, без излишни графични линии. Ясно очертаният контур отстъпва място на по-размазания, за пълна натурална визия. 

 Известни брандове, които залагат на грим от есенно-зимните тенденции в модните си ревюта са La Perla, Armani, Balmain, Laura Biagiotti, Elie Saab, Chloe, Versace и други.

 

Колкото до прическите, ще се осланяме на професионалните съвети на Дани Банева - фризьор - съветник на водеща марка продукти за коса.

Според нея актуалните прически за сезон есен/зима 2017-2018 г. предлагат различни варианти на непринуден стайлинг, съпътстван с красиви аксесоари като диадеми с камъни или кадифени панделки, които прибират косата в ниска опашка. 

 Топ тенденцията е естествената текстура на косата, стилизирана в едри, разпилени вълни, мокър ефект и небрежни кокове. Този сезон на мода се завръщат и прическите с бретон, както и правият път по средата на косата. В цветовете преобладават русите тонове. Топ трендът е #rootshadow - опушен корен с руси дължини и #tigereye - вариант на балеаж върху кафява основа на косата. 

 Бъдете естествени, покажете натуралната си красота, тъй като тя е най-ценна. Не я крийте, защото сте прекрасни такива, каквито сте. 

Фотограф: Мануела Стаменова

*Съветите на една млада дама, добре позната от телевизонния екран, ще ви накарат да се почувствате добре в кожата си и да направят ежедневието ви по-красиво. Тя ще ви покаже как да експериментирате с материи, цветове и обеми, как да се чувствате женствена и в скъсани дънки и в слим пола.  Вашият гид в света на модата ще бъде Лиляна Ангелова. Тя и популярната фотографка Мануела Стаменова са авторите налайф - стайл рубриката "L.A. Style Compass" в TrafficNews.bgкоято ще е вашия пътеводител в света на модата.