Третият ден на Световното първенство по Таекуон-До ITF в Пловдив донесе още един златен медал за България . Спечели го Борислав Витков в дисциплината „форма” при ветераните 6-и дан. Българинът беше безупречен в изпълнението си и заслужено се качи на най-високото стъпало за награждаване. Отлично се представи и женския ни отбор в дисциплината „ форма”. Нашите за първи път на голям форум завоюваха бронзов медал, като на полуфинала бяха победени от новите Световни шампионки от Северна Корея. Тимът ни в състав Маргарита Стойчева, Василена Йорданова, Дина Ел Шарафи, Ренета Желязкова и Кристина Славеева спечели аплодисментите на публиката с перфектната си игра, но малко не им достигна, за да поднесат пълна изненада и да елиминират корейките. Елена Недева и Денка Кацарска също станаха бронзови медалистки във възрастови група „ ветерани” – 1 дан. Малко след тях на подиума за награждаване на третата позиция се качи и Иван Тодоров (ветерани- 1 дан) .

До късно тази вечер ще бъдат квалификациите при мъжете - спаринг (индивидуално), където с по две победи засега са фаворитите ни за отличие от форума Рами Шау ( 78кг), Атанас Болчинов ( 64кг) и Кирил Илиев ( 52кг). Сигурен за ¼ финалите е Никола Бояджиев ( 58кг), който записа три победи от три възможни срещи и продължава към следващата фаза.

Както е известно, на шампионата в Пловдив участие вземат 1588 състезатели от 80 държави. Силната конкуренция във всяка категория прави първенството най-оспорваното в досегашната история на всички проведени 20 надпревари. 21-ия шампионат в пловдивската „Колодрума” се радва и на сериозна посещаемост по  трибуните, като над 1000 души през днешния ден изгледаха битките на 7-те състезателни татамита. Утре (сряда) от сутринта започват финалите на спаринг- индивидуално ( мъже), а следобед е началото на квалификационните серии на спаринг при жените. Входът за публика в залата е безплатен!