Женският национален отбор по волейбол ще домакинства за първи път в Пловдив. Националките водени от пловдивчанина Иван Петков ще играят срещу Словакия от 20:30ч. в зала "Колодрума" днес и утре от 20:30ч. срещу Украйна в срещи от Златната европейска лига. 

До момента България върви чудесно в лигата и записа две категорични победи с 3:0 гейма в първите мачове срещу Словакия и Украйна, домакин на срещите беше Украйна през миналата седмица. 

Иван Петков ще може да разчита на две от звездите на отбора Елица Василева и Христина Вучкова, които се завръщат за мачовете в Пловдив. 

Любопитна подробност е, че треньорът на Украйна е доскорошният наставник на волейболния Локомотив Владимир Орлов. Орлов пое тима през май месец, а освен това е бил и старши треньор и помощник-треньор в Марица. В неговия щаб е кондиционният треньор Евгени Ранчински, който също работи в Марица, а през миналия сезон беше в Нефтохимик. 

Иван Петков и Жана Тодорова преди мачовете от Златната европейска лига в Пловдив: За нас ще бъде по-специално пред родна публикаПловдив ще е домакин на втория кръг от лигата от петък до неделя

Президентът на федерацията Любо Ганев заяви, че тази година ще е годината на женския волейбол. Освен домакинството в Пловдив, националките ще са домакини и на финалите в турнира на 19 и 20 юни в Русе. 

България ще е домакин и на европейското първенство от 18 август заедно със Сърбия, Хърватия и Румъния. Националките ще са домакини на група В отново в зала "Колодрума" в Пловдив. Ще се играят и част от елиминациите в турнира. 

Мачовете този уикенд ще бъдат предавани на живо по спортна телевизия Ринг. 

Публика ще бъде допускана и това ще е първото голямо волейболно събитие в България с публика от доста време насам.

Всички билети могат да бъдат закупени в сайта на "Евентим".

https://www.eventim.bg/bg/bileti/evropeyska-zlatna-liga-2021-plovdiv-mnogofunkcionalna-sportna-zala-kolodrum-563810/event.html

Програмата за мачовете: 

4 юни 20:30ч. България - Словакия

5 юни 20:30ч. България - Украйна 

6 юни 20:30ч. Украйна - Словакия