Организаторите на Олимпийските игри в Токио, които трябва да се проведат от 24 юли до 9 август, вече усилено мислят за отлагане, съобщават световните агенции. Това се разнимава с позицията по темата на японското правителство, което настоява, че отлагане на Игрите не е опция. Президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах също каза преди два дни, че отлагане не стои на дневен ред и че игрите ще минат по най-добрия начин. Споровете са твърде разнопосочни - британските спортисти, например, настояха за отлагане, докато американските - за провеждане на Игрите в срок.

Изготвяме алтернативни планове - B, C и D, като търсим различни възможности за отлагане във времето, споделя източник, близък до организационния комитет. Той пояснява още, че се разглежда и вариант за провеждане на Игрите без зрители, но различните опции ще бъдат обстойно дискутирани от организационния комитет в края на март.

От информациите става ясно още, че сред обсъжданите възможности е отлагане на Олимпийските игри с една или две години. Част от организаторите се надяват и на по-благоприятен сценарий, според който Игрите може да бъдат отложени с месец или 45 дни.