Време е за дерби! Днес в Коматево, Ботев посреща Локомотив в поредното издание на Битката за Пловдив. Двубоят ще протече при много строги мерки за сигурност, съгласно Закона за футболното хулиганство. Мачът попада в графата „рискови“, затова редът на влизане на стадиона и цялата организация около срещата ще бъдат изключително затегнати. Очаква се хиляди полицаи да бдят за нормалното провеждане на срещата и да няма ексцесии на стадиона и извън него. 

На територията на спортната зона и целия град ще бъдат разположени голям брой полицейски сили от Пловдив, СДВР и от жандармерийските звена в София и Пловдив. По улиците на града и в проблемните зони ще патрулират екипи от специализираните подразделения за охрана на обществения ред, като при получаване на сигнал за нарушение на реда или престъпление ще бъдат взети незабавни мерки от специализирания отряд за бързи действия и мобилните групи.

В 11.30ч. ще бъдат отворени всички входове на стадиона за влизане на граждани, като същите ще бъдат проверявани обстойно за недопускане внасянето на забранени предмети, оръжия, пиротехнически изделия, алкохол и др.  Съгласно Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия, на трибуните няма да бъдат допускани малолетни лица без придружител, както и лица във видимо нетрезво състояние.

За феновете на ПФК „Локомотив“ Пловдив, решили да посетят футболната среща движението ще става от околовръстното шосе на гр. Пловдив, по ул. “Захаридово” до сектора за гостуващата агитка на футболен комплекс “Ботев-1912” с необходимата полицейска охрана с оглед осигуряване реда и недопускане на инциденти между привържениците на двата отбора.

Създадена е организация от клуба – домакин за продажба на определения брой билети на агитката-гост. Лица без билети няма да бъдат допускани на стадиона.

Районните полицейски управления ще работят в усилен режим, като е създадена организация задържаните лица, извършили нарушения на обществения ред във връзка с футболната среща да бъдат обработвани незабавно и предавани на съда.  С особено внимание ще бъдат проверявани всички посетители на спортното мероприятие.

Възможно е създаването на временна организация на движението на МПС по ул. Коматевско шосе, от кръстовището с Републикански път ІІ 86 (околовръстен път на гр. Пловдив) до кръстовището с ул. „Остромила” (до месокомбинат „Попов”) и по ул. Захаридово за времето от 12.30ч. до 17.30ч. на 16.02.2020г.

ОДМВР – Пловдив призовава гражданите и привържениците на двата отбора, които ще посетят мероприятието да спазват създадената организация и разпорежданията на полицейските органи, като се придържат към установените етични правила и норми в едно с изпълнение разпоредбите на законовите и подзаконови нормативни актове.

Нека футболната среща се превърне в празник за всички пловдивчани и приятели на футбола!