Коронавирусът налази и Формула 1. Механик от екипа на Макларън е дал положителен тест и е изолиран в хотелската си стая. Бил е контактен с 12 души от отбора, а от Макларън заявиха, че се оттеглят от първото състезание за сезоно - Гран При на Австралия в неделя. То обаче почти сигурно ще бъде отменено заради заразата. Миналата година състезанието в Мелбърн бе посетено от 300 000 зрители.

Междувременно стана ясно, че УЕФА сериозно обмисля да спре за 2 седмици Шампионската лига и Лига Европа. Футболните първенства на Испания и Италия бяха прекратени поне за 2 седмици, два мача от Лига европа тази вечер бяха отложени, Реал Мадрид е под карантина, което поставя под въпрос мача с Манчестър Сити от Шампионската лига във вторник. Под въпрос е и срещата Барселона - Наполи, също от най-силния клубен турнир.

Коронавирусът прекрати преждевременно и сезона в алпийските ски. След като финалите в италианския курорт Кортина Д Ампецо бяха отменени, същото стана и със стартовете в предстоящия уикенд в Кранска гора при мъжете и в Оре при жените. Така вече са известни и носителите на Световните купи - норвежецът Александър Аамод Килде при мъжете и Федерика Бриньоре при жените.