Украинският боксьор Александър Усик няма намерение да пречи за предстоящия мегасблъсък между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри. Уиск е официален претендент за един от поясите на AJ - този на Световната боксова организация.

Промоутърът Франк Уорън заяви, че работи по организирането на битка между Усик и Джо Джойс, която да бъде "финална елиминация" за тази титла.

"По всичко изглежда, че двубоят на Усик с Джойс ще бъде финална елиминация за пояса на WBO и точно по тази битка работим в момента", каза Уорън пред няколко онлайн медии, включително iFL TV и Seconds Out.

Усик и Джойс се биха през 2012 година в по-ниската полутежка категория, като украинецът спечели с нокаут в петия рунд, но сега "акциите" на Джойс се покачиха значително след успеха му над изгряващия британски талант Даниел Дюбоа.

Не е ясно дали и каква точно компенсация е получил Усик от промоутъра на Джошуа - Еди Хърн, за да не пречи на плановете за двубоя с Фюри.

Припомняме, че големият сблъсък между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри, който някои определиха и като мача на ХХI век в бокса може да се състои още през тази година. Като най-вероятно ще бъде през ноември или декември.