Марица и Уралочка играят при 2:2 в последен мач от груповата фаза на Шампионската лига пред близо 4000 зрители в зала Колодрума. Победа с 3:0 или 3:1 може да съхрани шансове за пловдивчанки за продължаване във фазата на елиминациите.

Първите две точки бяха за домакините, руският тим отвърна с добра защита и 5 поредни точки. Марица изравни и мачът тръгна точка за точка до 10:10. След това блокадата на жълто-сините и атаките на Вучкова, Димитрова и Миланова натежаха, домакините се откъснаха и запазиха аванса си до края на гейма.

Втората част започна равностойно, но след 6:6 Марица записа 6 поредни точки след силна игра на блокада. Уралочка обаче успя да изравни до 14:14 и да поведе с 22:17. Жълто-сините стопиха пасива до 2 точки, но все пак руският тим изравни геймовете.

Третият гейм вървеше с лек превес на Марица, който постепенно натрупа солиден аванс от 18:11 след силна игра в атака на Вучкова, Димитрова, Миланова и Крос, солидна блокада и самоотвержена защита. Жълто-сините този път държаха контрола до края и спечелиха гейма убедително.

Рускините успяха да сътворят обрат и в четвъртия гейм, както и във втория. Те изоставаха с 1:8 е 3:9, но със силна блокада излязоха напред за 17:13. Марица изравни до 18:18, но Уралочка дръпна отново с 24:22 и затвори частта.

 

Междувременно в другия мач от групата Динамо Моска победи Кан с 3:0 и спечели първото място с 12 точки. Кан има 9, Марица за момента е със 7.