Ултрас на Локомотив Пловдив припомни пред PlovivDerby.com как преди година от Ботев Пловдив са ограничили бройката билети за феновете на черно-белите, когато Дербито се игра на националния стадион. "Изчетох доста коментари по въпроса с бройката билети, които от нашия отбор ще предоставят на Ботев Пловдив за дербито във вторник. Направи ми впечатление, че никъде на видях някой да коментира дербито, което се игра в София заради наказанието на Ботев. Тогава за 40 000 стадион ние получихме 1200 билета. Това не беше ли подобен ход като този в момента? И тогава наши фенове останаха без билети, но не сме вдигнали чак такъв шум."

Припомняме ви, че от Локомотив решиха да отпуснат 600 билета на канарчетата за бултрасите. Стадион Локомотив е с капацитет 8000 зрители, но само 5800 от тях са със седящи места, показа проверка на PlovdivDerby.com. Според правилника черно-белите са длъжни да предоставят 10% от капацитета на седящите места, което е 580 билета.

"Няма какво да се сърдим на колегите от Локомотив", коментира пред PlovivDerby.com Тервел Златев още в петък. "Спазени са всички правила на нормативните разпоредbи на БФС", завърши делегатът на УЕФА.

Андрей Спасов