Силният международен турнир Plovdivc Cup, който е ITF турнир за юноши и девойки до 16 години от първа категория ще се проведе на кортовете на Локомотив. На брифинга днес присъстваха зам.-кмета по спорта Георги Титюков, зам.-председателя на БФТ Георги Крумов, капитанът за Фед Къп и спортен директор на ТК Локомотив Дора Рангелова, както и главният съдия на турнира Ивайло Цветков.
 
Турнирът ще се проведе за 16-та поредна година, като от пета категория турнирът се издига до първа. Общо участници от 26 страни ще участват на турнира. Полуфиналите и финалите при девойките ще бъдат в събота и неделя, а при юношите в петък и събота. Финалът при девойките ще бъде в неделя от 10:00ч., а при юноши в събота от 10:00ч. 
 
13 ще бъдат състезателите от топ 100 при юношите, а 11 при девойките. 
 
Любопитен участник е тенисистката от Андора Виктория Хименес Касинтцева. През тази година тя печели турнира от Големия шлем Аустрелиън оупън за девойки. Достига до втори кръг на сингъл и довйки отново за девойки на Ролан Гарос. 
 
Турнирът е едва вторият от първа категория, който ще се проведе след пандемията от коронавирус. Първият се е провел в Панчево.
 
Общо участниците са 115 от цели пет континента. 
 
Уайлд кардовете са единствено за български състезатели.