Пловдивската тенисистка Цветана Пиронкова потвърди решението си да се завърне на корта и заяви, че може да играе в Открития шампионат на САЩ Ю Ес Оупън, както и на предстоящите турнири на клей в Европа. На Ю Ес Оупън Цвети е в списъка за основната схема. 32-годишната пловдивчанка, която е полуфиналистка от Уимбълдън 2010 и е бивша номер 31 в света, не е играла от лятото на 2017 година. Тя лекуваше контузия, а след това и стана майка, заради което може да се възползва от т.нар. "защитен ранкинг", в който заема 123-а позиция. Доста тенисистки обаче се отказаха от участие, което поставя пловдивчанката сред 120-те в основната схема, ако реши да участва. В специално изявление в Инстаграм Цвети сподели намеренията си. Ето какво написа тя:

Здравейте, приятели!

Бих искала да споделя с вас малко информация относно намеренията ми за участие на турнирите от веригата на WTA през този сезон. Знаете, преди няколко месеца ви споделих желанието си отново да се състезавам на професионално ниво. За съжаление обаче поради пандемията от Covid-19, тенис сезона тази година вече е ограничен до едва няколко турнира, чийто провеждане отново не е напълно сигурно. Подала съм заявки за участие на няколко турнира, включително и Ю Ес Оупън. Предстои да подам заявка и за турнирите на червена настилка в Европа, сред които и Ролан Гарос.

Поради множество фактори свързани с условията за провеждане на турнирите в момента, ограниченията при пътуване и цялостната обстановка, не мога категорично да потвърдя участието си на който и да е турнир. Това е и причината, поради която до този момент не съм споделила официално тенис календара си. Продължавам да следя изкъсо обстановката и информацията за всеки един турнир, която се променя ежедневно и на базата, на която ще взема финално решение за участие на съответния турнир. В рамките на следващата седмица предстои да взема решението за участието ми на Ю Ес Оупън, което ще споделя с вас своевременно.

Благодаря ви за разбирането и подкрепата!