Клубовете от Националната баскетболна асоциация Портланд Трейл Блейзърс, Денвър Нъгетс и Кливланд Кавалиърс планират днес да отворят своите бази и да подновят тренировките, прекъснати заради коронавируса, съобщава USA Today.

НБА планираше да разреши на клубовете от щатите, които са най-малко засегнати от пандемията, да подновяват тренировъчните си лагери и само Портланд, Денвър и Кливланд са решили да се възползват от тази възможност. Хюстън Рокетс също е планирал да поднови заниманията, но губернаторът на Тексас продължи преустановяването на спортните дейности до 18 май. Атланта Хоукс възнамерява да започне тренировки следващата седмица, но повечето от клубовете от НБА не смятат да излизат от карантината преди края на май.

Националната баскетболна асоциация беше първата американска спортна лига, която преустанови кампанията си поради COVID-19, правейки го на 11 март след положителната проба на Руди Гобер от Юта Джаз. САЩ е най-засегнатата страна от вируса в света със заболели повече от 1.2 млн. Смъртните случаи са над 75 000.