“В този момент е много трудно да се говори. Моментът е такъв, че трудно можем и да се зарадваме на нещо такова. Преди няколко дни по друг начин бихме го преживели”, заяви пред volleymaritza.bg старши-треньорът на Марица (Пловдив) Иван Петков след като днес пловдивчанки бяха обявени за национален шампион с решение на федерацията и без доиграване на оставащите няколко мача до края на първенството в НВЛ.

„Надяваме се това, което ни застигна, да ни освободи и да започнем да живеем нормално, да няма такива моменти като днешния – така да се присъжда титла и да се решава което и да е първенство. Лично аз трудно мога да намеря думи да коментирам. Ситуацията е такава, че не е нужно да казваш каквото и да било. Да се молим някой да намери решение в тази ситуация и да намери лекарството, което миларди хора чакат с нетърпение. Сега не е време за спорт. Трябва да звучим по-позитивно, но никой не знае това, което ни се случва, колко време ще продължи. Аз изпитвам чувство за добре свършена работа през този сезон. Няма как обаче да се зарадвам, защото всеки се е концентрирал в своето оцеляване”, добави още наставникът.

„Истината е, че не знам как да коментирам тази титла. Радвам се, че Марица спечели шеста поредна титла и че аз отново съм шампионка с този отбор, но разбира се ми се искаше да стане по стандартния начин и след финалната серия да вдигнем титлата, но за съжаление ситуацията е такава“, заяви капитанката на Марица (Пловдив) Лора Китипова.

„Направихме един много сериозен и успешен сезон. В Шампионска лига постигнахме 3 много сладки победи. Не успяхме да излезем от груповата фаза, но наистина има напредък. Клубът се развива и върви нагоре! Преди две години никой не вярваше, че ще се класираме, но успяхме. Миналата година Марица записа и първа победа. Тази година вече са три срещу много сериозни отбори, догодина вече може да мислим и за четвъртфинали! Не искам да подценявам и българското първенство, но там целта винаги е ясна.“

„Много съм щастлива, че са ми гласували доверие за тази отговорна позиция да бъда капитан. Надявам се да съм оправдала това доверие. Чувството да бъда в този колектив, тази година като капитан беше невероятно, защото бяхме много сплотени, работихме много, както ние така и щаба и мисля, че резултатите бяха налице!

„За съжаление тази ситуация с коронавируса застигна и волейбола, както и всички хора по света. Сега най-важното е да се пазим, да бъдем отговорни и колкото е възможно да поддържаме физическото си състояние от вкъщи! Бъдете здрави и се пазете“, завърши капитанката на шампионките.