Бащата на световната звезда в ските Микаела Шифрин, е починал. Черната вест американката съобщи в профила си в социалните мрежи. 

"Семейството ми е съкрушено от новината за неочакваната смърт на моя сърдечен, любящ, грижовен, търпелив, прекрасен баща. Той бе нашата планина, океан, изгрев, слънце, душа, всичко.

Научи ни на много ценни уроци, но преди всичко останало, той ни научи на златното правило: "Бъдете мили и преди всичко мислете". Това е нещо, което ще запазя в мен завинаги. Ще ни липсва ужасно много. Благодаря ви, че уважавате личния живот на семейството ми, докато скърбим след тази невъобразима трагедия", написа тя.

Микаела Шифрин триумфира в БанскоПреодоля трасето за 1:10.88 минута и постигна шеста победа за сезона

Джеф Шифрин бе един от най-добрите анестезиолози в САЩ. Работеше в най-престижната клиника за спортна медицина във Вейл, Колорадо, където оперират всички световни звезди. Той си взе отпуск, за да бъде с дъщеря си на състезанията от Световната купа в Банско, пише "Блиц". 

Припомняме, че носителката на Големия Кристален глобус през последните три сезона спечели две от трите състезания в зимния ни курорт - спускане и супергигантски слалом.