Федерацията по тенис пусна съобщение във Фесйбук страницата си, с която съобщава, че клубовете могат да възобновят тренировки. Това се случва, след като днес премиерът заяви,че индивидуалните спортове и тениса могат да бъдат възобновени. Очаква се по-късно да излезе и  заповедта на министър Кирил Ананиев

"Честито на всички тенис клубове, професионалисти и любители! След 6 седмици ежедневна работа и диалог с различни институции, БФТeнис се радва, че отново може да се върнем към тренировките на любимия ни спорт", написаха от федерацията по тенис, публикувайки при какви условия състезателите ще могат да практикуват любимия си спорт.

"От началото на извънредното положение до днес кризисният щаб към БФТ бе в диалог с ММС, десетки специалисти, ITF, Tennis Europe и лицензираните тенис клубове в страната. БФТ има изготвени по европейски стандарт набор противоепидемични мерки, които ще трябва да се спазват на корта и при тренировките. БФТ предлага и всеки тенис клуб да назначи „Отговорник за прилагане на хигиенни и противоепидемични мерки, свързани с COVID-19 епидемията". В клубовете, които разполагат с административен директор - той ще изпълнява тази роля, а в по-малките клубове - това ще е главният треньор на клуба", написаха от БФТенис.

"Клубовете в страната вече бяха запознати с въпросните мерки при проведените разговори с представители на УС, но до края на деня ще ги получат официално. БФТ е готова и с изготвена програма както и календар за тенис сезона, които вече също са представени пред клубовете, а скоро и ще бъдат официализирани", добавиха от федерацията, оглавявана от Стефан Цветков.