След дълго боледуване на 77 години ни напусна дългогодишният служител на "Ботев" Илия Бекяров.Това се случи днес на 12-ти август, съобщават от клуба. Бат Илко, както го познават повечето фенове и служители на "канарчетата" бе посветил четвърт век от своя живот на “жълто-черните“.

Илия Бекяров е бивш български футболист, защитник. Играл е за Локомотив (Пловдив) от 1959 до 1973 г. Има 314 мача и 3 гола в "А" група.

През последните 20 години животът на Бате Илко беше свързан с "жълто-черния" клуб, а като футболист на "черно-белите" той има 344 мача с 3 отбелязани гола.

Той е вицешампион на България през 1973-а година и бронзов медалист през 1969-а година, като има и 20 мача в европейските клубни турнири и 2 мача за националния отбор.

След приключване на състезателната си кариера Илко Бекяров става най-напред администратор на Локомотив, а след това заема същата длъжност и в Ботев.

Ръководството, футболистите и служителите на "Ботев" изказват своите най-сърдечни съболезнования на близките и роднините на Илко Бекяров и скърбят дълбоко за загубата на един истински човек, който винаги е служил за пример на всички в Клуба. Човек, който посвети четвърт век от живота си в служба на "Ботев".

Поклонението ще се състои в петък /14 август/ от 10:00 часа на Централни гробища в Пловдив.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg