На продължилото Държавно първенство с огнестрелно оръжие в Стара Загора за пистолет, стрелците на АСК «Тракия» прибавиха още 7 медала, от които 1 златен, 2 сребърни и 4 бронзови. Така общият актив от спечелени медали при пушките и пистолетите е 22. Като прибавим актива от 13 медала на стрелците ни от Държавното с пневматично оръжие, състояло се през февруари в гр. Търговище, общият брой на спечелените медали нарасна на 35, от които 14 златни, 10 сребърни и 11 бронзови.

При жените олимпийската шампионка Лидия Ненчева завоюва вицешампионската титла с резултат 576 т. в дисциплината спортен пистолет. При юношите старша възраст Николай Панов завоюва 2 медала – златен - в дисциплината бърза стрелба с 528 т. и сребърен – в дисциплината спортен пистолет с резултат 555 т. Георги Чилов в младшата възраст спечели 2 бронзови медала – в дисциплините: бърза стрелба с резултат 463 т. и спортен пистолет с резултат 545 т. При девойките младша възраст Виктория Венчева спечели бронзовия медал с резултат 478 т., а Георги Игнатов при момчетата завоюва сребро с резултат 517 т.

Председателят на клуба Камен Шишманов обобщи, че за пореден път в комплексното класиране състезателите на АСК „Тракия“ завоюваха първото място и така доказаха, че са от най-силния клуб в страната и заслужават да тренират в нов, модерен стрелбищен комплекс в Пловдив, за който Община Пловдив е издала строително разрешение.