Пловдивският тенисист Димитър Кузманов постигна една от най-престижните победи в кариерата си. Мико победи бившия №64 Дъстин Браун на осминафиналите на Чалънджър в Кобленц, Германия. Втората ни ракета направи обрат срещу един от най-атрактивните тенисисти в тура и продължава напред след 4-6 6-3 6-4.

35-годишният германец с ямайски корени един от малкото с позитивен баланс срещу Рафаел Надал, срещу когото има две победи от 2 мача на тревна настилка в Хале през 2014 година и на Уимбълдън през 2015 година. През годините обаче той получи множество контузии, като сезон 2019 не бе различен. Последните му мачове дойдоха през юли, а новата година започна с три поредни поражения, преди да преодолее първия кръг в Кобленц.

Това е втора поредна победа на Кузманов над поставен състезател в турнира, след като в миналия кръг той елиминира петия в схемата Максим Жанвие от Франция в последователни сетове. Дъстин Браун бе поставен под №10. В следващия кръг втората ни ракета ще се изправи срещу световния №347 Томаш Мачак от Чехия. 19-годишният състезател няма загубен сет досега в надпреварата. Кузманов е №327 в света.