Димитър Кузманов извоюва героична победа над Енцо Куако и за трети път в кариерата си се класира за финал на турнир от сериите "Чалънджър" на АТР! Втората ракета на България (№209 в света) спаси мачбол и постигна знаменит обрат срещу французина с 4:6, 7:5, 6:3 след почти 3-часова битка във втория 1/2-финал на надпреварата в Бенгалуру (Индия).

След като в I сет двамата си размениха общо седем пробива, играта се стабилизира и във втората част всеки взимаше подаванията си до 3:3. В седмия гейм Мико допусна нов брейк и при 3:5 трябваше да сервира за оставане в мача. Той изостана с 30:40, но не позволи на Куако (№155 в ранглистата) да затвори двубоя и го принуди да сервира за успеха, което се оказа повратният момент в срещата.

Кузманов осъществи пробив на нула и нанесе тежък психологически удар по съперника, който не успя да вземе и следващото си подаване, което доведе до изравняване на общия резултат - 1-1 сета.

В решаващата част 28-годишният българин поведе с пробив и го затвърди за аванс от 4:1 гейма. 26-годишният французин осъществи рибрейк в седмия гейм, но веднага отново допусна да бъде пробит и Мико получи шанс да сервира за място във финала. Той се възползва още от първия си мачбол и триумфира след 2:45 ч. драматична игра.

В кариерата си досега Димитър Кузманов има едната титла от сериите "Чалънджър" - в Барселона (Испания) през октомври 2021 г., и един загубен финал - в Задар (Хърватия) през март 2021 г. Съперник на пловдивчанина в неговата трета битка за трофей от тази категория ще бъде водачът в схемата с награден фонд $53 120 - световният №135 Александър Вукич от Австралия.