След като преди дни бившият футболист Стойко Сакалиев призова за помощ в своя фейсбук профил, днес той отново изрази благодарността си в ефира на БНТ към отзовалите се, благодарение на които нужната сума за лечението на Любомира беше събрана за по-малко от 24 часа.

„Аз очаквах да има интерес , но в такъв мащаб , не съм предполагал наистина.” - сподели Сакалиев

Бившият национал заяви, че ще се чувства задължен към тези хора до края на живота си . Точната сума, необходима за химиотерапията на дъщеря му Любомира, ще стане ясна по време на курса на лечение. Ако останат средства от дарените в нейна подкрепа, те ще бъдат пренасочени към друго нуждаещо се дете, допълни футболистът.

Любомира е водила битката с коварната болест от около година.  След консултации с различни лекари се е установило ,че лечението е еднакво навсякъде , но семейството е предпочело момичето да се лекува в Лондон, за да може вниманието и отношението да бъде по-добро.

„Българинът вече е изплашен от лечение в България, не че няма добри специалисти, просто може би системата куца и то се вижда , което е жалко” , добави още футболистът .

Дъщерята на Стойко Сакалиев се бори с тежка диагнозаМомичето има нужда от скъпо лечение след направена операция

В момента  Любомира  се намира в Лондон при майка си , която стои неотлъчно до нея от самото начало на диагнозата.

"Никога не съм си представял, че ще се случи нещо подобно в моя живот, но аз съм човек, който вярва докрай и невъзможни неща няма. А доброто винаги се връща!" – завърши Сакалиев.