Христо Стоичков изведе ветераните на "Барселона" като капитан в благотворителен мач в мексиканския град Керетаро.

Съперник на каталунските звезди бяха техни мексикански връстници, които в крайна сметка ги победиха 2:0.

Прелюдията към мача беше изключително емоционална заради тъжните спомени за скорошната кончина на легендата на "Барселона" Йоханф Кройф. Гостите излязоха за обща снимка със специални фланелки в негова памет, а на терена излезе млад футболист със синьо-червен екип с №14 - любимия на Кройф.

Момчетото носеше букет лалета - националното цвете на Холандия, и го връчи на Камата. Той пък за втори път се просълзи, както в деня на смъртта на своя учител във футбола в предаването на американския канал "Унивисион Депортес", където работи.

В 14-ата минута публиката избухна в аплодисменти в памет на великия футболист и треньор на "Барселона". Христо пък носеше капитанска лента, на която също бе изписано числото 14.

Головете за домакините, чийто треньор бе добрият приятел на Стоичков Хорхе Кампос, известен с прякора Папагала, вкараха Харед Боргети и Даниел Осорно. Медиите в Мексико отбелязват, че въпреки няколкото килограма отгоре Стоичков изглеждал все така нахъсан и гонещ победата на всяка цена. Треньор на "Барселона" бе най-добрият приятел на българина от периода му на футболист Хосе Мария Бакеро.