Сръбският треньор Далибор Дестанович почина по време на мач на 48-години. 

Дестанович е починал по време на първата част в двубоя на 16-годишните в Румъния между Финикс Галац и Штеница Букурещ. Той е бил наставник на Финикс Галац, но по време двубоя е получил инфаркт. 

Румънските медии съобщават за скандално отношение на повиканата линейка, която е пристигнала на място без лекар. Лекар все пак е дошъл по-късно и екипът е опитал да спаси Дестанович, но той е починал на път за болницата. 

Организаторите на двубоя заявиха, че е имало медицинско лице на двубоя и то е оказало първа помощ на наставника в очакване на линейката, която обаче е била без лекар, който е пристигнал с втора линейка. Именно това забавяне може би се е оказало фатално, пишат медиите в Румъния. 

Сърбинът работеше за Финикс в последните 7 сезона, а в България също е добре познат, защото е играл за три отбора - Ямбол, Видабаскет и Спартак МВР.

Бившето леко крило е защитавало още цветовете на местния Напредък Алексинац и босненския Радник Биелина, като с последния има шампионска титла. Кариерата му започва през 1991 година в Напредък и приключва в същия отбор през 2012 г.