В Локомотив (Пловдив) са получили информация, че Славия проявява сериозен интерес към Анте Аралица. Нещо повече - на “Лаута” знаят, че “белите” са потърсили неформален контакт с хърватина чрез един от лидерите в своя състав. Той е обяснил на нападателя, че ако Бруно Акрапович реши да го освободи, те са готови да го вземат.

Героят с асистенцията от финала за Купата на България срещу Ботев (Пловдив) загуби титулярното си място през тази есен за сметка на Ален Ожболт, пише Sportal.bg. Въпреки това, треньорският щаб е имал разговори с Аралица и са му обяснили, че държат той да спазва по-добре тактическите указания, ако иска да играе.

Анте обаче на този етап твърдо влиза в плановете на Локомотив и от клуба обявиха пред “Меридиан Мач” че ако някой иска да го вземе, трябва да влезе в официални преговори. Цената, която “смърфовете” поставят на Аралица, е 500 000 евро.

Очакванията са през зимата на “Лаута” да се върне и Джордан Греъм от Уулвърхамптън, но той ще се конкурира при равни условия с настоящите нападатели.