Скандалният Иван Белишки, който е син на кмета на Панагюрище Никола Белишки, отиде на двубоя ЦСКА - Клуж на националния стадион "Васил Левски" без лични предпазни средства. На снимката, качена в профила му се вижда как кметският наследник, който е беше арестуван за афера с антики, и още няколко фена не спазват противоепидемичните мерки. За това сигнализира читател на TrafficNews.bg. 

"Феновете на ЦСКА на мача. Случайна снимка от мрежата. Скупчени и без маски. А после се чудим защо има по 1500 заразени", пише нашият читател. 

На фотоса се вижда Белишки и негов приятел, който все пак е покрил устата и носа си с шал, съгласно разпоредбите на Здравното министерство. Белишки обаче е без маска или каквото и да е предпазно средство, макар да не спазва дистанция от приятеля си по време на мача. 

От снимката е видно, че той съвсем не е единственият нарушител - много от присъстващите не са спазили правилото да се настанят на две седалки разстояние един от друг. Маските, носенето на които е задължително по време на целия мач, пък липсват на лицата на много от феновете. 

Припомняме, че вчера ЦСКА загуби от Клуж с 0:2 в среща от груповата фаза на Лига Европа. Феновете на ЦСКА бяха задължени да бъдат през цялото време с маски до напускане на стадиона. Друга от точките, която видимо двамата не са спазили е социалната дистанция, която според правилата за двубоя е сядане през две седалки. 

На двубоя снощи бяха допуснати 12 000 зрители, които запълниха 30% от капацитета на националния стадион.

Кметски син се забърка в скандал с побойКой е прав в казуса от Панагюрище?