Михаела Стефанова се класира на осмо място при кадетките на шпага на световното първенство по фехтовка в Пловдив. Българката показа отлична игра и влезе в топ 8 в конкуренцията на 120 състезателки.

Михаела излезе от групите с четири победи и една загуба и влезе във втория кръг от елиминациите под N25. В първия си двубой, за място сред най-добрите 32, тя победи Фредерика Цоньо от Италия с 15:9. В следващата среща Стефанова надделя над Габриел Холанд от Великобритания с 14:8. В срещата за място в топ 8 фехтовачката ни се изправи срещу Хайлин Чен от Хонконг и спечели с 15:10. В двубоя за място на полуфиналите Михаела отстъпи пред Ли Хианг Хунг от Тайпе с 9:15 и завърши турнира на осмо място.
Виктория Велиславова излезе от групите (с три победи и две загуби), а в първия кръг на елиминациите надделя над Линда Ибранян от Швейцария с 15:10. В следващата среща, за място сред най-добрите 32, българката загуби от Ли Хианг Хунг от Тайпе с 14:15 и се класира на 51 място.

Рая Ягова записа в групите една победа и четири загуби и завърши състезанието на 95 място.

При кадетите шпага Александър Костадинов също игра отлично и завърши на 10-то  място от 149 състезатели. Фехтовачът ни излезе от групите с шест победи и стартира елиминациите във втори кръг, под N9. В първата си среща, за място сред най-добрите 32, българинът победи Ренар Вийдик от Финландия с 15:12. В следващия двубой, за място сред най-добрите 16, Костадинов отново игра впечатляващо и победи Самийр Ражан-Съндер от Великобритания с 15:7. В срещата за място в топ 8 шпажистът ни отстъпи пред спечелилия титлата в надпреварата Домонкос Пеле от Унгария с 10:15.

Юлий Цанев завърши турнира на 76 място. Той излезе от групите с четири победи и две загуби, а в елиминациите отстъпи пред Александрос-Панайотис Емануилидис от Гърция с 11:15.

Третият ни представител при кадетите Филип Юсмен записа в групите две победи и четири загуби, в елиминациите отстъпи пред Максим Перчук от Украйна с12:15 и се класира на 110 място.

С отличното си класиране младите ни шпажисти затвърдиха възхода си през последните години и доказаха, че можем да очакваме от тях още по-добри резултати в бъдеще.

Утре световното първенство приключва с отборната надпревара на шпага младежи и девойки. За България ще се състезават Васил Ивакимов, Алекс Костадинов, Рахим Рашайда и Радослав Стойчев, и Михаела Стефанова, Александра Сучкова, Виктория Велиславова и Рая Ягова.