Волейболният ни шампион при жените Марица, иска да играе в турското първенство от следващия сезон. Тази новината бе съобщена от WorldofVolley.com и бе потвърдена за "Тема Спорт" и от мениджъра на пловдичанки Борис Халачев. Той призна, че от клуба правят опити вече трета година да преминат в по-силно първенство от нашето, предвид че повече от 100 поредни мача нямат загуба на родна сцена.

"Ние от няколко години търсим вариант да играем по-сериозни мачове, но засега не се получава. Бихме искали да сме част от по-силно първенство, или пък да създадем Балканска лига, но на този етап нямаме потвърждение отникъде. Имаме желание, ако турците се обадят и кажат, че става, може да се случи, но на този етап не са ни потърсили. Знаете, че нивото на българското първенство е доста по-ниско спрямо това, което е в Шампионската лига, и затова търсим опция с по-качествен шампионат, за да играем по-сериозни мачове. Така че към момента няма нищо конкретно", сподели Халачев.

Той допълни, че по-сериозно ще се работи по селекцията, след като стане ясно кога ще стартира НВЛ и дали през новия сезон ще се играят мачове в Шампионската лига. "На този етап водим само предварителни разговори, предвид ситуацията в света. Чакаме да получим разрешение да тренираме. Когато мерките паднат и ни разрешат да ползваме залата, има яснота кога ще започне първенството и дали ще има Шампионска лига, тогава ще може да работим по-конкретно и за селекцията. Предпочитаме да работим с българки и ако не успеем да се справим само с наши момичета, тогава ще търсим такива от чужбина", каза още мениджърът на 6-кратните шампионки.