Рафаел Надал планира да се завърне на корта през март, след като премина допълнителни тестове заради контузията на бедрото, която получи преди около седмица по време на Откритото първенство на Австралия.

Испанецът, който е носител на рекордните 22 титли от турнирите от Големия Шлем, не успя да защити трофея си в Мелбърн, след като загуби от световния номер 65 Макензи Макдоналд (САЩ) с 6:4, 6:4, 7:5.

Ядрено-магнитен резонанс показа, че испанецът има разкъсване на мускул на бедрото, което означава между шест и осем седмици извън игра. След като се завърна у дома, за да премине допълнителни проверки, Надал потвърди, че ще отсъства около първоначално обявения срок, пише БТА. 

"Днес бях в тенис клиниката "Tecknon" в Барселона, където ми направиха някои тестове. Резултатите от Мелбърн са потвърдени и крайните срокове остават същите. Имам лечение, което следвам, и след три седмици ще ми бъдат направени нови тестове", написа той в Туитър.

Надал вероятно ще се върне на корта за турнирите Мастърс 1000 в Индиън Уелс и Маями през март. В програмата му е и демонстративен мач на 5 март в Лас Вегас срещу Карлос Алкарас, който в момента също е контузен.